NIEUW IN SEIZOEN 2018-2019

Het ontmoetingsreglement kan het elders op deze site nalezen bij op de pagina 'reglementen '

Enkele belangrijke zaken :

- Er zijn in jeugdwedstrijden 3 (!) (en geen 2) TO's per team toegelaten dit seizoen, de technische time-out blijven hier afwezig. Bij seniors blijft alles hetzelfde (2 TO per team en 2 TTO)

- In divisie (tem heren 1e provinciale) gaat men werken met Volley Spikes, dat is een elektronisch wedstrijdblad, geen papier meer dus, enkel vooraf maar werk voor de competitieverantwoordelijke van de club. Op termijn zal dit uitgebreid worden naar alle reeksen met markeerder.

- Rangschikking: bij de jeugd zal ook dit jaar nog steeds elke gewonnen set een punt voor het klassement opleveren. Dus een verlies met 3-2 brengt nog twee punten op in het klassement. Of bij 3-1 verlies heb je nog een punt, dit blijft.

In de provinciale en gewestelijke seniorscompetitie mogen jeugdspelers beperkt vlotten onder volgende voorwaarden: 

- Ze mogen onbeperkt deelnemen aan het spel van de onmiddellijk (of max 3 reeksen) lager gequoteerde ploeg ten opzichte van de ploeg waar ze kernspeler zijn. Jeugdspelers die voor 1 maart van het lopende seizoen geen drie deelnames aan het spel hebben van de lagere ploeg zoals bepaald in vorige alinea, mogen tijdens de vier laatste competitiewedstrijden van die ploeg niet deelnemen aan het spel. 

- Jeugdspelers mogen maximaal in 2 seniorteams deelnemen per competitieweekend ! Dit is nieuw en belangrijk om weten

Wat betekent dit concreet voor ons en uw team ? Check best bij onze secretaris bij twijfel.

WATER OP DE TRAINING

Deze extra kost (ongeveer 3.200 euro per jaar) en vooral de daarbij horende verspilling (al te vaak blijven er halfvolle flessen staan). Een karrenvracht aan halflege flessen was wekelijks een doorn van velen op als naast het trainingsveld. Het aantal flessen dat achterblijft in kleedkamers of onder de banken in de zaal terwijl de vuilnisemmers in de buurt staan, is helaas te groot. Bovendien voorkomt het in de winter dat er van dezelfde fles gedronken wordt of dat er letterlijk glazen mee in de zaal belanden die na de training (gevaarlijk) achterbleven. Als wij hier allen bewust mee omgaan, dan wordt het nog leuker sporten in onze zaal.

Het bestuur had daarom beslist om het proefproject van vorig jaar te verlengen en geen water meer aan te bieden tijdens de trainingen. Dit werkte zeer goed (en blijkt goed ingeburgerd) zodat iedereen herbruikbare fles meepakt of zelf voor zijn fles zorgt voor en na de training en dat iedereen goed zorg draagt voor zijn eigen spullen. Dit geldt voor alle teams . Een warme oproep om een herbruikbare drinkbus mee te nemen, samen denken we aan het milieu en onze schoonmaakploeg.

Dankzij onze materiaalpartner MyTEAM kunnen wij u mooie herbruikbare JAKO drinkbus aanbieden tegen de inkoopprijs van slechts 2 euro. Interesse om met gans de ploeg een exemplaar aan te schaffen of doe jezelf er eentje cadeau, stuur ons een mailtje via info@FHnijlen.be . Eigen flesjes of drinkbussen kunnen uiteraard ook.

TRAINERSDIPLOMA IN DIVISIE - PROVINCIALE EN JEUGD 6 TG 6

Voor het seizoen 2018-2019 zijn er een aantal aanpassingen op het gebied van de coachlicenties. Deze kaderen binnen ons verhaal om meer trainers beter op te leiden en te begeleiden.De reglementering van de coachlicenties 2018-2019 is van toepassing binnen alle Vlaamse provincies. Er zijn vier soorten van coachlicentie voorzien, dit afhankelijk van de afdeling, namelijk:

  • de coachlicentie A voor Liga A, Liga B en 1ste Nationale (hoofdcoach)

  • de coachlicentie B voor Divisie (hoofdcoach) en voor Liga A, Liga B en 1ste Nationale (assistent-coach)

  • de coachlicentie C voor 1ste en 2de Provinciale (hoofdcoach) en voor Divisie (assistent-coach)

  • de coachlicentie J voor alle jeugdcategorieën 6-6 (hoofdcoach) Voor de andere reeksen (gewest, 3de/4de provinciale, 4-4, 3-3, 2-2) is er geen coachlicentie nodig.

Procedure aanvraag:

  • Lid zijn van een club van Volley Vlaanderen (Individuele leden kunnen geen coachlicentie aanvragen).

  • Online inschrijvingsformulier op de website van Volley Vlaanderen invullen.

  • Beoordeling van de aanvraag (= goedkeuring of weigering).

  • Na goedkeuring bijdrage betalen.

  • De volledige reglementering is terug te vinden via volgende link: reglement.

  • Online aanvragen kunnen hier gebeuren.

LIBERO (opfrissing)

De libero of libero’s worden ook dit jaar enkel ingeschreven in de hiervoor voorziene vakken, of in het vak opmerkingen voor de tweede libero bij wedstrijdbladen met slechts één liberovak. Zij mogen dus niet meer in de gewone samenstelling staan !!! Er mogen nu 14 in plaats van 12 spelers genoteerd worden op het wedstrijdblad. (op voorwaarde dat je met 2 libero's speelt) In onze (beker)competitie is het toegelaten dat er tussen twee sets spelers worden bijgeschreven op het wedstrijdblad.

Dit kan leiden tot onregelmatige situaties: spelen met 13 spelers waaronder 1 libero is niet toegelaten volgens de internationale volleybal spelregels. Er mogen 14 spelers genoteerd worden op het wedstrijdblad maar dan moeten dat 2 libero's zijn. Spelen met of zonder libero(’s) is in volgende samenstellingen mogelijk: a. 6 spelers: 0 libero’s b. 7 spelers: 0 of 1 libero c. 8,9,10,11 of 12 spelers: 0,1 of 2 libero(’s) d. 13 of 14 spelers : verplicht 2 libero’s

In het geval dat er 12 namen zijn ingeschreven in het vak spelers en geen enkele voor de libero’s, is de inschrijving van een bijkomende speler verplicht via het vak libero.

Omdat bij 13 spelers 2 libero’s verplicht zijn, moet de naam van een speler uit de lijst van de spelers overgebracht worden en ingeschreven als tweede libero in het voorziene vak. Indien zich in deze situatie een 14de speler zich aanbiedt, kan deze niet meer ingeschreven worden aangezien alle vakjes gebruikt zijn. De speler die uit de lijst van spelers wordt overgebracht, wordt geschrapt in de namenlijst. Tevens wordt dit genoteerd in het vak ‘opmerkingen’.

Volgend alternatief is mogelijk: wanneer een ploeg bestaat uit 12 spelers en GEEN libero, dan kan de 13de speler pas ingeschreven worden bij aankomst van de 14de speler. Beiden kunnen dan enkel ingeschreven worden als libero.

Wanneer er 11 spelers/speelsters en 1 libero zijn ingeschreven dan kan de 13de spelers/speelster die zich aanbiedt enkel als libero worden ingeschreven. Een eventuele 14de speler kan dan alsnog als speler worden ingeschreven.

Wanneer er 11 spelers en geen libero zijn ingeschreven dan kan men voor de 12de speler kiezen voor libero of speler. Als er daarna zich een 13de speler aanbiedt dan kan deze enkel ingeschreven worden als libero. Als in deze situatie de 12de speler werd ingeschreven als libero dan kan de 14de speler alsnog ingeschreven worden als speler.

Werd de 12de speler daarentegen ingeschreven als speler, moet er verder gehandeld worden zoals in hierboven aangegeven. Wanneer er meer dan 12 spelers (13 of 14) ingeschreven zijn op het wedstrijdblad moeten 2 daarvan ingeschreven zijn in de vakken 'libero’s'

 

 

 

 

 

Powered by: EGW - Updated by Gerry Leemans.
Gelieve uw opmerkingen & vragen m.b.t. de website te melden via webmaster@FHnijlen.be
Op de hoogte blijven van FH nieuws? Schrijf in op onze nieuwsbrief via info@FHnijlen.be