NIEUW IN 17-18

We spreken niet meer over competitiereglementen maar een ontmoetingsreglement, je kan het elders op deze site nalezen. Enkele belangrijke zaken :

- Er zijn in jeugdwedstrijden geen technische time-outs meer bij 8 en 16.

- Om forfaits te voorkomen wordt de term ‘onrechtmatige deelname’ ingevoerd zodat een ploeg mag aangevuld worden met eender welke speler (wel aangesloten bij Volley Vlaanderen). De uitslag staat dan vast: nul punten, maar geen forfait. Meer hierover bij onze secretaris

- Rangschikking: bij de jeugd zal elke gewonnen set een punt voor het klassement opleveren. Dus een verlies met 3-2 brengt nog twee punten op in het klassement. Of bij 3-1 verlies heb je nog een punt 

In de provinciale seniorscompetitie mogen jeugdspelers beperkt vlotten onder volgende voorwaarden: 

- Ze mogen onbeperkt deelnemen aan het spel van de onmiddellijk lager gequoteerde ploeg ten opzichte van de ploeg waar ze kernspeler zijn, indien deze laatste ploeg uitkomt in de provinciale competitie. 

- Jeugdspelers die voor 1 maart van het lopende seizoen geen drie deelnames aan het spel hebben van de lagere ploeg zoals bepaald in vorige alinea, mogen tijdens de vier laatste competitiewedstrijden van die ploeg niet deelnemen aan het spel. 

In de gewestelijke seniorcompetitie kunnen jeugdspelers geen gebruik maken van deze regeling van beperkt vlotten. 

In de jeugdcompetitie mogen kernspelers van jeugdploegen niet deelnemen aan een wedstrijd van een lagere ploeg (bv BJ1 mag niet meedoen met BJ2 vanaf de 3e match dat men BJ1 speelt)

Wat betekent dit concreet voor ons ?

Provinciaal en divisie :

De jeugdspelers van D1 mogen altijd meedoen met D2 en omgekeerd. Bij D3 en D4 mag geen enkele jeugdspeelster van D2 of D1 meedoen. De jeugdspelers van D3 mogen wel meedoen met D4 en omgekeerd

Jeugdspelers van H2 mogen meedoen met H3. Voor de reserven mag iedereen meedoen, zodra men in de hoofdmatch 3 wedstrijden effectief speelt (en dus kernspeler wordt) dan mag men geen H3 meer spelen als jeugdspeler.

Gewestelijk

D5-D6-D7 mogen GEEN vlottende jeugdspelers opstellen die ook aantreden in de hogere reeksen van D1 tem D4. Voor H4 geldt hetzelfde, zij mogen geen jeugdspelers van H2 of H3 laten meedoen, ze kunnen enkel aanvullen met andere jeugdspelers (die niet hoger spelen) of met spelers van H5.

Lagere ploegen of ploegnummers op hetzelfde niveau mogen 3x meedoen in een ploeg hoger, nadien kan men niet meer terug. Je mag als jeugdspeler niet vlotten in het gewest, dus D5 jeugdspelers mogen niet meespelen met D6. H4 jeugdspelers mag niet meespelen met H5. Omgekeerd mag het 3x voordat een speelster van D6 basisspeler wordt voor D5.

Jeugdspelers die NIET in seniorteam spelen (meer dan 3x effectief gespeeld) kunnen wel meedoen in gewest of hoger.

Nieuwe regels en nog wat uitzonderingen. 

Check best bij onze secretaris bij twijfel.

WATER OP DE TRAINING

Ondanks gestegen uitgaven/teruggelopen inkomsten uit activiteiten houden wij ons lidgeld op hetzelfde niveau als de voorbije jaren. Ook de cafetariaprijs blijft op dit ogenblik democratisch gehouden t.o.v. van andere sporthallen of drankgelegenheden. Wij hebben als bestuur wel enkele kleine ingrepen doorgevoerd, zo werd o.a. beslist om geen water meer aan te bieden tijdens de trainingen.

Deze extra kost (ongeveer 3.200 euro per jaar) en vooral de daarbij horende verspilling (al te vaak blijven er halfvolle flessen staan). Een karrenvracht aan halflege flessen was wekelijks een doorn van velen op als naast het trainingsveld. Daarom de oproep aan eenieder (om net zoals in de meeste andere clubs eigenlijk) zelf uw drinkbusje mee te pakken, liefst een herbruikbare fles, ook vanuit ecologisch oogpunt rekenen wij op uw medewerking en willen wij als club een stapje vooruit gaan.

Het aantal flessen dat achterblijft in kleedkamers of onder de banken in de zaal terwijl de vuilnisemmers in de buurt staan, is helaas te groot. Bovendien voorkomt het in de winter dat er van dezelfde fles gedronken wordt of dat er letterlijk glazen mee in de zaal belanden die na de training (gevaarlijk) achterbleven. Als wij hier allen bewust mee omgaan, dan wordt het nog leuker sporten in onze zaal.

Dankzij onze materiaalpartner MyTEAM kunnen wij u mooie herbruikbare JAKO drinkbus aanbieden tegen de inkoopprijs van slechts 2 euro. Interesse om met gans de ploeg een exemplaar aan te schaffen of doe jezelf er eentje cadeau, stuur ons een mailtje via info@FHnijlen.be . Eigen flesjes of drinkbussen kunnen uiteraard ook.

LIBERO

De libero of libero’s worden ook dit jaar enkel ingeschreven in de hiervoor voorziene vakken, of in het vak opmerkingen voor de tweede libero bij wedstrijdbladen met slechts één liberovak. Zij mogen dus niet meer in de gewone samenstelling staan !!! Er mogen nu 14 in plaats van 12 spelers genoteerd worden op het wedstrijdblad. (op voorwaarde dat je met 2 libero's speelt) In onze (beker)competitie is het toegelaten dat er tussen twee sets spelers worden bijgeschreven op het wedstrijdblad.

Dit kan leiden tot onregelmatige situaties: spelen met 13 spelers waaronder 1 libero is niet toegelaten volgens de internationale volleybal spelregels. Er mogen 14 spelers genoteerd worden op het wedstrijdblad maar dan moeten dat 2 libero's zijn. Spelen met of zonder libero(’s) is in volgende samenstellingen mogelijk: a. 6 spelers: 0 libero’s b. 7 spelers: 0 of 1 libero c. 8,9,10,11 of 12 spelers: 0,1 of 2 libero(’s) d. 13 of 14 spelers : verplicht 2 libero’s

In het geval dat er 12 namen zijn ingeschreven in het vak spelers en geen enkele voor de libero’s, is de inschrijving van een bijkomende speler verplicht via het vak libero.

Omdat bij 13 spelers 2 libero’s verplicht zijn, moet de naam van een speler uit de lijst van de spelers overgebracht worden en ingeschreven als tweede libero in het voorziene vak. Indien zich in deze situatie een 14de speler zich aanbiedt, kan deze niet meer ingeschreven worden aangezien alle vakjes gebruikt zijn. De speler die uit de lijst van spelers wordt overgebracht, wordt geschrapt in de namenlijst. Tevens wordt dit genoteerd in het vak ‘opmerkingen’.

Volgend alternatief is mogelijk: wanneer een ploeg bestaat uit 12 spelers en GEEN libero, dan kan de 13de speler pas ingeschreven worden bij aankomst van de 14de speler. Beiden kunnen dan enkel ingeschreven worden als libero.

Wanneer er 11 spelers/speelsters en 1 libero zijn ingeschreven dan kan de 13de spelers/speelster die zich aanbiedt enkel als libero worden ingeschreven. Een eventuele 14de speler kan dan alsnog als speler worden ingeschreven.

Wanneer er 11 spelers en geen libero zijn ingeschreven dan kan men voor de 12de speler kiezen voor libero of speler. Als er daarna zich een 13de speler aanbiedt dan kan deze enkel ingeschreven worden als libero. Als in deze situatie de 12de speler werd ingeschreven als libero dan kan de 14de speler alsnog ingeschreven worden als speler.

Werd de 12de speler daarentegen ingeschreven als speler, moet er verder gehandeld worden zoals in hierboven aangegeven. Wanneer er meer dan 12 spelers (13 of 14) ingeschreven zijn op het wedstrijdblad moeten 2 daarvan ingeschreven zijn in de vakken 'libero’s'

 

Scorebord bruikbaar voor alle teams


Het gloednieuwe scorebord kan via de houten bak met laptop gebruikt worden voor elke wedstrijd én bij elke ploeg, de bediening is zeer eenvoudig (handleiding is zelfs voorzien), de laptop is zelfs gemerkt voor bediening en wordt wel afgesloten met een sleutel. Het enige wat jullie moeten doen, is iemand zoeken die het wil bedienen. Dat is de enige voorwaarde. Moeilijk is het niet.

Hierbij een warme oproep naar de mama's, papa's, vriendjes, ouders, supporters, ploeggenoten en partners van spelers die het scorebord willen leren bedienen. Onze bedenkers doen graag een demo of je kan een kijkje komen nemen tijdens één van de wedstrijden de komende weken.

Wij hopen allesinds dat veel ploegen gebruik maken van het nieuwe scorebord in de zaal, de bediening is zoals gezegd zeer eenvoudig dankzij een duidelijke handleiding. De ploeg die op de speeldag het scorebord laatste gebruikt, dient de bedieningskist terug vast te maken !!

Wens jij voor een ploeg het bord in de zaal te gebruiken, geef dan een seintje bij Geert Verelst te bereiken via geertverrelst@gmail.com of 0474/337362 en dan laten we je even een demo zien. We rekenen op jullie !

 

 

 

Powered by: EGW - Updated by Gerry Leemans.
Gelieve uw opmerkingen & vragen m.b.t. de website te melden via webmaster@FHnijlen.be
Op de hoogte blijven van FH nieuws? Schrijf in op onze nieuwsbrief via info@FHnijlen.be