LIBERO NIEUWE AFSPRAKEN

 

De libero of libero’s worden vanaf heden enkel ingeschreven in de hiervoor voorziene vakken, of in het vak opmerkingen voor de tweede libero bij wedstrijdbladen met slechts één liberovak. Zij mogen dus niet meer in de gewone samenstelling staan !!! Er mogen nu 14 in plaats van 12 spelers genoteerd worden op het wedstrijdblad. (op voorwaarde dat je met 2 libero's speelt) In onze (beker)competitie is het toegelaten dat er tussen twee sets spelers worden bijgeschreven op het wedstrijdblad.

Dit kan leiden tot onregelmatige situaties: spelen met 13 spelers waaronder 1 libero is niet toegelaten volgens de internationale volleybal spelregels. Er mogen 14 spelers genoteerd worden op het wedstrijdblad maar dan moeten dat 2 libero's zijn. Spelen met of zonder libero(’s) is in volgende samenstellingen mogelijk: a. 6 spelers: 0 libero’s b. 7 spelers: 0 of 1 libero c. 8,9,10,11 of 12 spelers: 0,1 of 2 libero(’s) d. 13 of 14 spelers : verplicht 2 libero’s

In het geval dat er 12 namen zijn ingeschreven in het vak spelers en geen enkele voor de libero’s, is de inschrijving van een bijkomende speler verplicht via het vak libero.

Omdat bij 13 spelers 2 libero’s verplicht zijn, moet de naam van een speler uit de lijst van de spelers overgebracht worden en ingeschreven als tweede libero in het voorziene vak. Indien zich in deze situatie een 14de speler zich aanbiedt, kan deze niet meer ingeschreven worden aangezien alle vakjes gebruikt zijn. De speler die uit de lijst van spelers wordt overgebracht, wordt geschrapt in de namenlijst. Tevens wordt dit genoteerd in het vak ‘opmerkingen’.

Volgend alternatief is mogelijk: wanneer een ploeg bestaat uit 12 spelers en GEEN libero, dan kan de 13de speler pas ingeschreven worden bij aankomst van de 14de speler. Beiden kunnen dan enkel ingeschreven worden als libero.

Wanneer er 11 spelers/speelsters en 1 libero zijn ingeschreven dan kan de 13de spelers/speelster die zich aanbiedt enkel als libero worden ingeschreven. Een eventuele 14de speler kan dan alsnog als speler worden ingeschreven.

Wanneer er 11 spelers en geen libero zijn ingeschreven dan kan men voor de 12de speler kiezen voor libero of speler. Als er daarna zich een 13de speler aanbiedt dan kan deze enkel ingeschreven worden als libero. Als in deze situatie de 12de speler werd ingeschreven als libero dan kan de 14de speler alsnog ingeschreven worden als speler.

Werd de 12de speler daarentegen ingeschreven als speler, moet er verder gehandeld worden zoals in hierboven aangegeven. Wanneer er meer dan 12 spelers (13 of 14) ingeschreven zijn op het wedstrijdblad moeten 2 daarvan ingeschreven zijn in de vakken 'libero’s'

 

Scorebord bruikbaar voor alle teams


Het gloednieuwe scorebord kan via de houten bak met laptop gebruikt worden voor elke wedstrijd én bij elke ploeg, de bediening is zeer eenvoudig (handleiding is zelfs voorzien), de laptop is zelfs gemerkt voor bediening en wordt wel afgesloten met een sleutel. Het enige wat jullie moeten doen, is iemand zoeken die het wil bedienen. Dat is de enige voorwaarde. Moeilijk is het niet.

Hierbij een warme oproep naar de mama's, papa's, vriendjes, ouders, supporters, ploeggenoten en partners van spelers die het scorebord willen leren bedienen. Onze bedenkers doen graag een demo of je kan een kijkje komen nemen tijdens één van de wedstrijden de komende weken.

Wij hopen allesinds dat veel ploegen gebruik maken van het nieuwe scorebord in de zaal, de bediening is zoals gezegd zeer eenvoudig dankzij een duidelijke handleiding. De ploeg die op de speeldag het scorebord laatste gebruikt, dient de bedieningskist terug vast te maken !!

Wens jij voor een ploeg het bord in de zaal te gebruiken, geef dan een seintje bij Geert Verelst (Peter CM) te bereiken via geertverrelst@gmail.com of 0474/337362 en dan laten we je even een demo zien. We rekenen op jullie !

 

 

 

Powered by: EGW - Updated by Gerry Leemans.
Gelieve uw opmerkingen & vragen m.b.t. de website te melden via webmaster@FHnijlen.be
Op de hoogte blijven van FH nieuws? Schrijf in op onze nieuwsbrief via info@FHnijlen.be