Opleidingen en vorming!!

Wij zijn volop bezig met het per niveau opstellen van eindtermen/doelstellingen voor onze jeugdteams.

Een 2de belangrijke peiler is de opleiding bij jeugd en seniors. Een goede opleiding kan enkel maar als je goede trainers in dienst hebt. Om het enthousiasme te stimuleren proberen we vanuit het club enkele inspanningen te doen, we investeren in opleiding.

Momenteel heeft reeds de meerderheid van onze jeugdtrainers een diploma Initiator of hoger. De laatste jaren hebben verschillende trainers een cursus gevolgd. Ook het volgen van clinics en bijscholingen wordt reeds enkele jaren aangemoedigd.

Omdat we alle onze jeugdleden een goede opleiding willen geven, streven we ernaar om voor elke ploeg een gediplomeerde trainer te voorzien. Bij onze U11 en U13 is dit minimum een Initiator, vanaf de U15 willen we minimum trainers met een Instructeur B diploma. Ook onze oudere jeugdspelers die assisteren bij trainingen van jongere jeugd willen we aanmoedigen om de opleiding aspirant-initiator te volgen. Bij onze seniorsteams is het de ambitie om ook ervaren trainers te zetten.

Uiteraard wordt ook van onze gediplomeerde trainers verwacht regelmatig clinics en bijscholingen te volgen om zo op de hoogte te blijven van de laatste technieken en tactieken

 

Trainersdiploma

Kort door bocht. Vanuit de trainersschool van BLOSO is er een verplichte opbouw met 3 modules, je kan doorgroeien van initiator naar instructeur B en vervolgens trainer B (om te mogen coachen  op divisie niveau) In 1e provinciale moet men vanaf het seizoen 2014-2015 zelfs een initiator bezitten. Je kan enkel overgaan tot de volgende module als je geslaagd bent voor het niveau lager. 

Maar er is meer, wil je ervaring opdoen, dan kan je deelnemen aan aspirant initiator (de instapmodule onder initiator), hiervoor is geen examen én je kan tevens vrijstellingen voor initiator bekomen.  Deze module is een aanrader voor iedereen, zeker al onze jeugdtrainers.

Een aspirant-initiator kost je niks (buiten tijd) en levert je tal van voordelen op. Een diploma is niet enkel een certificaat om het trainerschap te mogen uitoefenen, maar eveneens is het persoonlijk een verrijking en verhoogt het de kwaliteit richting onze leden. Dit neemt natuurlijk niet weg dat menige trainers behoorlijk wat ervaring hebben, maar zowel de meest ervaren als de nieuwelingen, je steekt er altijd iets van op.


Clinics en bijscholingen

Wens je meer te weten over opleidingen betreffende alle modules, vrijstellingen, inhoud van de cursussen, ……neem dan contact op met Gerry Leemans. Ook als je van initiator wil doorgroeien tot instructeur of trainer B.

Voor alle vragen kan je terecht bij onze diploma verantwoordelijke, Gerry Leemans via 0494/80.48.54 of secretariaat@FHnijlen.be

 

Stages intern en extern

Naast het volgen van externe opleidingen en bijscholingen zijn we in het seizoen 2013-2014 gestart met het organiseren van interne stages voor de jeugdspelers waar ook onze jeugdtrainers uitgenodigd zijn. Deze stages kunnen gebeuren onder leiding van eigen trainers of van externe toptrainers.

Powered by: EGW - Updated by Gerry Leemans.
Gelieve uw opmerkingen & vragen m.b.t. de website te melden via webmaster@FHnijlen.be
Op de hoogte blijven van FH nieuws? Schrijf in op onze nieuwsbrief via info@FHnijlen.be