Richtlijnen coronamaatregelen : overzicht

Vandaag wederom nieuwe maatregelen, we geven de ''gevolgen'' voor het volleybal en onze clubwerking - UPDATE 26/11/2021
 
Zaalsporten voorlopig zonder publiek (vanaf maandag 29/11)
Wedstrijden en trainingen zullen de komende drie weken zonder publiek plaatsvinden. Dit weekend kan er nog met publiek gespeeld worden. Ouders die kinderen van en naar trainingen en wedstrijden vervoeren, mogen wel nog binnen in de zaal. Markeerders, terreinafgevaardigde, scheidsrechter en de 2 ploegen incl. trainer of coach hebben uiteraard ook toegang tot de zaal. Diverse officiële kanalen spreken mekaar tegen rondom de startdatum omdat het MB nog niet gepubliceerd is, vandaar dat dit op verplaatsing kan afwijken naargelang de bron.  Algemeen meegeven dat er lokaal strengere maatregelen kunnen gelden (gesloten kleedkamers, verplicht CST enz etc, u leest het onderaan deze pagina bij Wedstrijden op verplaatsing afhankelijk van lokale regels/verstrengingen
 
Cafetariatoegang + sluitingsuur om 23u  (vanaf zaterdag 26/11)
De cafetaria volgt de horecaregel. Er blijft een verplicht CST nodig (de tappers van dienst zullen dit scannen in het weekend bij binnenkomst of bij uw bestelling aan de tafel, in de week scant u altijd uw CST op de voorziene plek) Dit wordt automatisch 24u door de app vastgehouden bij eventuele controle.
Er mag ook met maximaal zes personen aan tafel gezeten worden.  Er mag niet staand geconsumeerd worden.  U kan eventueel de wedstrijd volgen vanuit de cafetaria voor zover er zitplaatsen zijn zonder dat meubilair verzet wordt. 
 
Concreet zal de cafetaria op zaterdag om 23u00 sluiten. (ook als er nog een wedstrijd bezig is) Op weekdagen (en vrijdag bij Mentha en Kessel) zal de cafetaria tevens sluiten om 23u00. Stop dus iets vroeger met trainen als u nog iets wil drinken. Er blijft nog iemand aanwezig voor de opkuis en voor noodgevallen ivm blessures in het weekend tot 30 min na het einde van de match als die na 23u00 valt, maar er is geen consumptie meer. Het is verboden om in de kleedkamers of zaal zelf drank mee te nemen, ook na 23u00 (zie puntje kleedkamers)

In de week wordt de sporthal gesloten om 23u20 (zodat u nog even kan omkleden)

 
Mondmasker
Van zodra je een sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen vanaf de leeftijd van 10 jaar. Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, tribunes en kleedkamers...
Over het algemeen geldt de mondmaskerplicht van het moment je de sportinfrastructuur betreedt, behalve als dit door de aard van de activiteit niet mogelijk is (bv. tijdens het sporten, als actieve scheidsrechter, onder de douche) of om iets te eten of te drinken.Wisselspelers vanaf 10 jaar dragen een mondmasker. De hoofdcoach dient geen masker te dragen (maar respecteert de afstand)
 
Omdat vanaf volgend weekend geen publiek meer is toegestaan, zal de toegang naar de zaal worden afgesloten op speeldagen. De zaal is bereikbaar via de cafetaria (waar dus de horecaregels gelden) Graag dus uw CST (vanaf de leeftijd van 16 jaar) spontaan tonen aan de medewerkers, u ontvangt een stempel waardoor u de ganse dag binnen en buiten kan en niet elke keer uw CST moet scannen. 
 
Kleedkamers
De kleedkamers blijven open, maar beperk het gebruik, verlucht voor -en na het omkleden/douchen. U mag als sportgroep maximaal 15 minuten de kleedkamers gebruiken. Geen ploegen mixen.  Om de zaal te verlaten, zal u langs de cafetaria moeten lopen (als uw CST reeds gescand is bij binnenkomst, kan u de stempel tonen)  In de week wordt de sporthal gesloten om 23u20 (zodat u nog even kan omkleden)
 
Sinterklaasfeest
We bellen nog met de sint en de pieten over hun bezoek, meer volgt. Andere activiteiten staan voorlopig niet gepland.
 
Begrip
Mogen we tenslotte uw begrip vragen voor onze medewerkers voor -en achter de schermen, zij proberen om de organisatie al weken zo veilig als haalbaar te houden. Helaas hebben wij ook geen impact op de genomen beslissingen die boven ons hoofd genomen worden en dagelijks lijken te wijzigen.
Meldingspunt (!!!!)
Als u ziek bent (zelfs bij geen corona), dan komt u niet trainen, bij een positieve test of in afwachting van een testresultaat neemt u bij een positief resultaat altijd contact op met ons clubsecretariaat en gaat u niet trainen, coachen of mee op verplaatsing (ook als u nog geen uitslag hebt) !Dit enkel zodat we de impact op onze teams en medewerkers kunnen inschatten. Een aantal clubs heeft door te weinig interne communicatie en input al de handdoek gegooid en alles stilgelegd omdat ze het overzicht kwijt zijn, momenteel is het bij ons 'onder controle'.  Maar dat kan alleen maar als iedereen beste beentje voorzet en zich aan de regels houdt. Helaas is het niet anders. Op dit moment wordt de competitie nog niet stilgelegd. Wedstrijden die uitgesteld zijn, kan u op onze site zien.
 
Maandag zitten de Vlaamse ministers weer samen om extra maatregelen te treffen, ook sport en buitenschoolse (jeugd)activiteiten staan dan op het programma. Indien wij weer nieuwe maatregelen moeten treffen, dan sturen wij u asap deze info door. 
 
Voor vragen over bepaalde zaken of opmerkingen, aarzel niet om contact te nemen.
Hopende u hiermee geïnformeerd te hebben en alvast bedankt voor uw medewerking en begrip, namens het bestuur
 
Hou het veilig !

Voor ons sportcomplex :

 
Handgel blijft ter beschikking in de inkomhal voor alle bezoekers en voor onze medewerkers achter de toog, ontsmettingsmiddel is in de zaal aanwezig.
Voor FH Nijlen zullen de ploegen van dienst (helpers dragen altijd mondmasker) ingeschakeld worden voor de actieve controle, iedereen die zich laat ''controleren'' zal een stempel krijgen en daarmee kan je gans de speeldag binnen en buiten lopen.
Omdat dit één ruimte is, zal er eenmalige controle gebeuren bij het binnengaan in de cafetaria, u kan de zaal niet meer in langs de klapdeur op wedstrijddagen. Wij gaan ervan uit dat iedereen zich houdt aan de maatregelen door de informatie die overal gedeeld werd en er dus geen discussie of interventies nodig zijn.
 
Het ventilatieplan blijft van toepassing, daarom zullen ramen en deuren/poort regelmatig geopend worden in onze zaal en cafetaria zodat de CO2 meter onder de 900 blijft en luchtkwaliteit goed. Voorzie dus eventueel zeker een extra trui. In de week blijven we werken met de registraties aan de toogtablet, wij roepen iedereen op om dit grondig te volgen.
 
Ter info, de scans van de CST registratie worden wettelijk bijgehouden voor 24u (door het systeem, de club kan daar uiteraard niet aan), dus we hebben er allemaal belang bij dat iedereen goed scant. Bij een controle kan men de gegevens op de locatie uitlezen en vergelijken met de effectief aanwezigen of die gescand staan.
 

Via deze link vinden jullie de publicatie van Volley Vlaanderen die gevolgd wordt in alle reeksen, ook de provinciale en gewestelijke reeksen .

Lokaal kunnen er strengere restricties gelden.  

De algemene vuistregels blijven natuurlijk van kracht: 

 • Desinfecteer en was je handen regelmatig.

 • Draag je mondmasker waar dit verplicht is en waar je de social distance van 1,5m niet kan garanderen.

 • Ben je ziek? Blijf thuis!

 • Verlucht en ventileer binnenruimtes.

Kleedkamers:  blijven (voorlopig) open in Nijlen

 • Kleedkamergebruik : max. 15 min per team !

 • Mondmaskers gebruiken tijdens omkleden (uiteraard niet tijdens het douchen zelf)

 • Voor & na het douchen de geblindeerde vensters openen en kleedkamerdeuren nadien laten openstaan (ventilatieregels!)

 • Beperk het gebruik van de kleedkamers tot het minimum

Wedstrijden op verplaatsing:  afhankelijk van lokale regels/verstrengingen

 • Berlaar - Wegi - Arvoc - Hellvoc -  Vennebos Schilde - Westerlo -Zandhoven : kleedkamers/douches gesloten (wordt bijgewerkt- indien info doorkomt)

 • Zandhoven : geen begeleiders toegelaten, ook onder de 17 jaar niet.

 • CST verplicht : Olvoc Olen !

Vragen ?

Wij begrijpen als bestuur dat het niet evident is, ook voor ons als al onze vrijwilligers niet, maar wij stellen alles in het werk om wettelijk in orde te blijven bij de controles en eveneens volleybal aan te bieden in zo veilig mogelijke omstandigheden. De gezondheid van onze spelers en medewerkers staat voorop. Daarvoor rekenen we in een clubwerking op het gezonde verstand en solidaire medewerking van eenieder om samen aan de slag te gaan. 

Alle medewerkers actief in onze club trachten op vrijwillige basis alles zo goed mogelijk te laten verlopen in het algemeen belang : zij verdienen enkel appreciatie als ze u aanspreken over bepaalde zaken, lees de afspraken na en volg ze mee op ! Spreek mekaar aan of help de vrijwilligers van dienst indien nodig

Surf regelmatig naar onze website

Klik hier om alles uitvoerig na te lezen rond de ventilatiemaatregelen bij FH Nijlen - CST en mondmasker geldt bovenstaande info en zijn dus verstrengd- (laatste update 04/11/2021)

Klik hier om alles uitvoerig na te lezen rond de controle CST in de cafetaria (laatste update 19/11/2021) Op weekdagen wordt deze procedure gevolgd, op speeldagen geldt de regel in gans ons complex aan de toegangsdeur door de ploeg van diest

Algemene Richtlijnen 

Test u of iemand in uw gezin positief ?   Volg de richtlijnen van de overheid en breng ons clubsecretariaat  ALTIJD op de hoogte zodat er gekeken kan worden naar wedstrijden/trainingen i.v.m. uw ploegmakkers en het risico om lokale clusters te voorkomen. 

OOK ALS U IN AFWACHTING BENT VAN EEN UITSLAG VAN EEN TEST GAAT U NIET TRAINEN OF GAAT U NIET MEE NAAR WEDSTRIJDEN !

Hierbij herhalen we de algemene regels

Bij nieuwe richtlijnen vanuit de federale of lokale overheid zullen we uiteraard schakelen. 

Wij hopen u via deze weg geïnformeerd te hebben, voor vragen of suggesties, aarzel niet om ons te contacteren.

© 2021 VC FH Nijlen. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper. Powered by JanW-IT