test

 

Aan de sporthal is ter hoogte van de parochiezaal een AED toestel beschikbaar.

Wat is een AED?

Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert zelf het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot kan helpen. Het toestel geeft gesproken instructies en helpt je door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van je overnemen. De nieuwe toestellen geven naast gesproken instructies ook visuele instructies via een scherm.

Hoe gebruik je een AED?

Een AED-toestel is zeer gemakkelijk te gebruiken. Iedereen kan het bedienen, de defibrillator legt namelijk zelf uit welke handelingen je moet volgen.

Life vac :Het Anti-verstikking apparaat

LifeVac is een Anti-verstikking apparaat dat snel en veilig obstructies verwijdert wanneer iemand aan het stikken is. Meer info op deze pagina. In de cafetaria kan je het toestel vinden aan de toog, ter hoogte van het televisietoestel aan de toegangsdeur naar de zaal.

In onze sporthal hangt er eveneens signalisatie betreft het AED toestel, informatie rond 'wat te doen bij brand' en evacuatieplannen op diverse locaties.