Geschiedenis

 

Flamingo Stock Photos, Royalty Free Flamingo Images | DepositphotosVolleybalclub Flamingo's werd in mei 1972 boven het doopvont gehouden. Enkele sportieve mannen staken de hoofden bij mekaar en besloten dat er dringend aan sport moest worden gedaan na de vele uren van noeste arbeid. Ze kozen voor 'volleybal'. De naam van de club werd VC Flamingo's en Gust Peeters nam het voorzitterschap op zich.

1972 : deelname aan de 'Nijlense Competitie'

De eerste activiteiten begonnen reeds in september 1972 met de deelname aan de Nijlense competitie met twee ploegen. Met het seizoen '73-'74 in het vooruitzicht bleek het tussen de lijnen brengen van een derde ploeg een dringende noodzaak. Twee teams bleven in de Nijlense competitie actief, terwijl de eerste ploeg de overstap zette naar het Gewest Herentals. Een jaar later telde VC Flamingo's reeds 27 leden verdeeld over vier ploegen, waarvan de hoogste aantrad in tweede provinciale.

Stijgend succes

Die stijgende lijn, zowel wat het aantal leden, het aantal ploegen, als het niveau waarop gespeeld werd betreft, heeft zich steeds blijven doorzetten. In seizoen 1999-2000 trad VC Flamingo's ook definitief uit de schaduw van de buren van Heidesmash toen beide clubs in dezelfde reeks in 2de divisie aantraden. Flamingo's promoveerde terwijl de buren na dat jaar uit divisie verdwenen.

3 jaar op rij in eerste landelijke

Het laatste seizoen verdedigde de 1ste herenploeg de geelblauwe clubkleuren voor het 3de jaar op rij in 1ste landelijke, de op 2 na hoogste reeks in het vaderlandse volleybal. Dames 1, dat in het verleden ook al van divisievolleybal mocht proeven, speelde in 1ste provinciale.

De grootste club in gewest Herentals

VC Flamingo's is echter in heel zijn geschiedenis steeds de nodige aandacht blijven schenken aan een solide onderbouw en een haast familiale sfeer. Dit alles resulteerde het laatste seizoen in maar liefst 18 ploegen, mooi gespreid over de provinciale en gewestelijke reeksen, van jeugd tot seniors, meisjes en jongens, dames en heren. Met al deze ploegen en zijn 225 leden was VC Flamingo's in januari 2003 officieel de grootste club uit het gewest Herentals.

Bruisend (schuimend) clubleven

Naast het competitievolleybal kende VC Flamingo's ook steeds een bruisend clubleven met tal van nevenactiviteiten. Het feestcomité zet jaarlijks talrijke activiteiten voor jong en oud op het getouw. Een kleine greep uit het aanbod : de quiz, kerstfeest, barbecue, themafuiven, diverse binnen- en buitentornooien en natuurlijk het paradepaardje van de jongste 5 jaar: de Flamingofeesten, een groots 3-daags gebeuren bij de start van de zomervakantie. U merkt het: niet enkel de sport, maar ook het sociaal weefsel en de gezelligheid vormden steeds de troeven van deze club.