Lidgeld/mutualiteit

Lidgelden 21-22

Voor alle verenigingen en sportclubs is het worstelen over hoe om te gaan met de huidige situatie, maar ook met de toekomst in de continuiteit van een sportclub gebaseerd op vrijwilligers, het sociale weefsel in onze maatschappij. We kijken positief vooruit, maar toch met de nodige voorzichtigheid, zeker voor de maanden aug, sept en oktober, er zal veel meer mogelijk zijn, maar nog niet alles zoals voorheen. Zo hebben we ook besloten om onze traditionele eetdag noodgedwongen opnieuw om een andere manier in te vullen.  Ondanks dat er weinig gesport is, blijven alle clubs achter met hoge kosten: bondskosten (onze volleybalbond voorziet amper een korting van 14% op de totaalfactuur volgend seizoen als compensatie), doorlopende onkosten, weinig activiteiten, geen café opbrengsten en ga zo maar door. Tevens is het lidgeld amper 1/3 van de werkelijke (vaste) kost van een aangesloten lid. Onze club heeft echter hard blijven inzetten met onze 'corona activiteiten' :  het zomertijdontbijt, de folderbedelingen, de buitentrainingen, de extra inspanningen voor als achter de schermen voor jeugdtrainingen die wel mochten doorgaan, de Halloweenwandeling, Pietenzoektocht, het Beach -en lentetornooi in Kessel enz... Wij willen de vrijwilligers enorm bedanken voor het werk en hierdoor deze activiteiten in goede banen hebben geleid. Deze activiteiten waren van groot belang voor de financiële en mentale gezondheid van de club nu, maar ook de komende jaren om iedereen in goede en veilige omstandigheden aan onze geliefde volleybalsport te laten voldoen. Tevens onze trouwe sponsors (die het soms ook moeilijk hebben) die op post blijven om ons te ondersteunen in onze groei. Als bestuur van FH Nijlen willen we blijven investeren in een goede toekomst en ons engageren.

De club wil toch graag inzetten op het maximaal compenseren van onze leden, in het mate van het mogelijke, voor het bijna verloren seizoen dat na 3 maand stopte, waarbij er nadien enkel jeugd -en buitentrainingen waren,etc.  Als club beseffen we dat iedereen het lastig had op persoonlijk, mentaal en soms zelfs financieel vlak, maar ook clubs willen uiteraard gezond en samen met jullie de nieuwe toekomst  'na het coronatijdperk' in. Daarom hebben we een regeling uitgewerkt voor de leden die aangesloten waren in het seizoen 2020-2021. We gaan spreekwoordelijk nooit voor iedereen goed kunnen doen, maar hopen om met dit initiatief toch iets te kunnen betekenen. Wij danken jullie voor het begrip.

Compensatie voorbije seizoen

Er zal een gedeeltelijke terugbetaling plaatsvinden voor het lidgeld van afgelopen seizoen waarbij we enkel de gemaakte sportieve kosten in 2020-2021 op clubniveau afdekken.  Om een grote administratieve rompslomp te vermijden, zal deze terugbetaling omgezet worden in een verminderd lidgeld voor het seizoen 2021-2022. Leden die vorig seizoen lidgeld betaalden, betalen voor komend seizoen dus een pak minder (dit zal gemiddeld +-50% minder zijn), kijk in de tabel voor uw lidgeldbedrag, senioren betalen dit seizoen dus bv 80 euro, U17 spelers 60 euro. Wij willen vragen om de betaling te regelen voor 25/08 bij de start van de trainingen. 

* Leden die de club verlaten, voor een andere club, komen niet in aanmerking voor een terugbetaling. Ook voor stoppers is er helaas geen terugbetaling mogelijk. Voor de zandbaksessies/ 2tg2 is er eveneens geen korting.

** Nieuwe leden komen niet in aanmerking voor een korting.

Vergeet ook niet dat mutualiteiten een tegemoetkoming voorzien voor lidgeld bij een sportclub tot 30 euro (afhankelijk uw mutualiteit), zeker aanvragen is de boodschap. Ook voor ereleden (niet-spelende coaches, recreatieven/supporters!) 

Dit kan zowel voor 2020-2021 als voor 2021-2022 aangevraagd worden !!  Hierdoor kan u zelf nog een extra deel recupereren

Kolom 1 zijn de lidgelden 21-22 voor bestaande leden die vorig jaar ook lidgeld betaalde. Voor het seizoen 21-22 blijft het voor nieuwe leden (niet aangesloten en geen lidgeld betaalt in 20-21) bij het oude (kolom 2).

 

Leeftijdscategorie

 lidgeld 21/22 voor leden die in 2020-2021 aangesloten waren en vorig jaar lidgeld betaalden  (en bij betaling voor 25/08)

lidgeld 21/22 :

nieuwe leden en vanaf 26/08 voor iedereen

Zandbaksessies/ 2tg2* € 85 euro per jaar/€ 50 per blok € 85 euro per jaar/€ 50 per blok
U11 (geboren 2011 of later) € 60 € 120,00
U13  (geboren 2009-2010) € 60 € 135,00
U15 (geboren 2007-2008) € 60 € 135,00
U17 (geboren 2005-2006) € 60 € 135,00
U19  (geboren 2003-2004) € 60 € 135,00
Seniors (geboren 2002 of vroeger) € 80 € 175,00 
Ereleden (niet-spelende coaches, recreatieven, supporters/sympathisanten,) :    € 25     € 50

 

Nogmaals : vergeet ook niet dat mutualiteiten een tegemoetkoming voorzien voor lidgeld bij een sportclub tot 30 euro (afhankelijk uw mutualiteit), zeker aanvragen is de boodschap! Dit is ook geldig voor het seizoen 2021-2022, zelfs al duurde dit voor seniors maar 3 maand ! Ook daar kan je dus nog extra lidgeld recuperen.

* Voor de zandbaksessies kan je inschrijven per seizoen. Je kan een jaar Zandbak volgen of instappen in 1 van de 2 sessies. We starten in blok 1 8 september tot 15 december en voor blok 2 vanaf 5 januari tot 20 april 2022. Je betaalt 85 euro (incl sportverzekering) per seizoen, je kan ook inschrijven per blok, dan betaal je 50 euro per blok. 

Er zijn geen familiekortingen dit jaar. Betaal tijdig uw lidgeld want geen lidgeldoverschrijving voor de eerste competitiematch betekent geen licentie en kan u dus bijgevolg niet spelen. Deze regel geldt voor al onze niveaus van Heren/Dames A tot onze U11-zandbak . 

Mogen wij u daarom vriendelijk verzoeken om uw betaling te doen op rekening nummer BE58 7360 5502 9679 (FH Nijlen, Zandlaan 44 Nijlen). Om alle misverstanden te vermijden, vragen we ook om voor elk lid een andere overschrijvingsoverdracht te nemen en telkens in het vak opmerkingen de vermelding ‘LIDGELD’ en de 'correcte naam' te vermelden.   Bij vragen of wenst u meer info, geef ons gerust een seintje.

Heb je betalingsmoeilijkheden en wil je liever een gespreide betaling? Neem dan contact op met onze secretaris voor verdere afspraken.

Korting op je lidgeld

Heel wat ziekenfondsen steunen de actieve sporters door middel van terugbetalingsmodaliteiten. Het volstaat een formulier in te vullen en te laten afstempelen op je sportclub door de penningmeester (vul vooraf alle gegevens in, zie hieronder , enkel ingevulde papieren worden ingevuld !). De clubgegevens die je moet vermelden op het formulier, zijn:

  • Club: VC FH Nijlen

  • Adres: Zandlaan 44B, 2560 Nijlen

  • Tel. club : /

  • Verantwoordelijke club:  Jan Bouwmeister - penningmeester VZW FH NIJLEN

 Hieronder de links waar je het formulier zelf kan afdrukken, dus:

  • Je lidgeld voor komend seizoen overgeschreven?

  • Druk het mutualiteitsformulier af.

  • Vul vooraf zoveel mogelijk zelf in (naam, adres, …) met de gegevens die je hierboven aantreft, vermeld rechts in de hoek ook de ploeg waar je speelt zodat het voor de penningmeester bij teruggave makkelijker is om te verdelen in het juiste bakje

  • Bezorg dit formulier voor ondertekening en afstempeling via het penningmeester bakje dat je op het rek achteraan de cafetaria kan vinden of bij Jan/andere bestuursleden. Afgestempelde formulieren zullen via de ploegbakjes verdeeld worden

  • Lever het in bij je ziekenfonds.

  • Geniet van je extra korting op je lidgeld.

Staat jouw mutualiteit hieronder niet bij, vraag het dan even na bij je eigen ziekenfonds. Ze geven je dan een document dat je kan laten invullen. Onderstaand overzicht is indicatief en kan door ziekenfondsen gewijzigd worden maar we helpen je graag op deze manier op weg.

Terugbetaling lidgeld via mutualiteit, klik hiervoor op uw mutualiteit

 Christelijke Mutualiteit CM
 Socialistische Mutialiteit De VoorZorg
 Liberale Mutualiteit Liberale Mutualiteit
 Vlaams Neutraal  Ziekenfonds Vlaams & Neutraal Ziekenfonds
 Onafhankelijk Ziekenfonds Onafhankelijk Ziekenfonds
 Partena Liberale Mutualiteit