Volleybal @t press

Volleybal nieuws

  1. De Red Dragons hebben een goede start niet kunnen doorzetten in hun openingswedstrijd van de Golden League. België verloor in het Finse Tampere met 1-3 van Kroatië, nadat het wel de eerste set won.
  2. Na een ietwat roestige start hebben de Belgische volleybalvrouwen uiteindelijk toch niet al te veel problemen gekend met Spanje. 3-1 werd het in de Skane Arena in het Zweedse Lund.
  3. Een eerste stap in het nieuwe tijdperk van de Red Dragons. Zo ziet bondscoach Emanuele Zanini de European Golden League voor zich. De Italiaan heeft jonge, onervaren spelers geselecteerd met het oog op de toekomst. "We zijn nu al bezig met het langetermijnproject", zegt Zanini.
  4. Na een korte aanloop zijn de Yellow Tigers klaar voor een duik in het bad van de European Golden League. In de landencompetitie staat vooral de wereldranking centraal. Dus is zoveel mogelijk winnen de boodschap, al willen de Belgische volleybalvrouwen er ook een leermoment van maken met een jonge selectie. Een waar Britt Herbots bijna geen deel van was. "Kreeg het niet over mijn hart hier niet te zijn", deelt de kapitein.
  5. Doet de naam Conegliano nog een belletje rinkelen? Bij Asterix Avo Beveren alvast wel. In de groepsfase van de Champions League mochten onze landgenotes ondervinden wat voor een sterke ploeg het is. Competitiegenoot Milaan kon wel veel weerwerk bieden in de finale, Laura Heyrman en co. gingen alsnog onderuit met 3-2.